Kontra alt

Serenad under egen balkong

Kring temat ensamhet som en brännande smärtpunkt skriver Teater Slávas Elin Tisell ett sceniskt testamente för en djup kvinnoröst. Med dråplig slapstickhumor och en ursinnig fysikalitet övermannar skådespelerskan ämnet. Publiken bjuds in till det ensligaste rummet där det ensamma hjärtat ibland slår i takt med sig själv, och ibland jagar sitt eget eko. Snart 20 år i Slávas myller, det är dags att sätta allt ljus på Elin Tisell. En föreställning där skratt och gråt växlar och förväxlas tills vi alla är ensamma tillsammans.

Med
Elin Tisell
Regi
Daniel Rudholm

Produktionsfakta

Målgrupp: Vuxen, ungdom
Speltid: ca 55 min
Spelplats: Aula, teaterlokal m.m
Spelyta: 7 x 7 x 4
Tekniska krav: 
Mörkläggning:
Bygg/rivtid: 2 tim/1 tim
Publikantal: ca 80

En resa i tid med ”konsten som farkost” (”Art as a vehicle, Grotowskis sista ”teater”forskning i Ponedera kallades så). Det vill jag också kalla teaterresan igår med Elin. Ensam med endast den egna fantasin och skaparkraften som färdmedel ger hon mig beredskap att möta det okända. Jag reser tillsammans med resten av publiken in i hennes visionslandskap fyllt av frågor och svar. Jag uppfångas av nygamla återskapande kvalitets – och normomvandlande bilder som både är personligt sorgsna och glädjerikt humoristiska, samt outgrundligt poetiska och sensuellt feministiska.
Jag vill att ni alla prövar en ENSAM RESA MED ELIN nästa helg på Slávas scen i Huddinge och tillåter er att släppa kontrollen över era egna tankar. Elin har full koll så det är bara att låta fantasin göra sitt. Då lovar jag att ert tänkande blir både rikare, klarare och visare på ett nytt sätt. Det kan dock bara ske om ni verkligen vågar släppa taget och resa med utan några rationella förbehåll.

Publikröst

”Stort tack för Elins oerhört vackra och starka föreställning! Bitvis en kombination av Virpi Pahkinen, Bröderna Mozart, Mia Skäringer och MrBean, på ett helt eget sätt som jag inte trodde var möjligt”

 
Publikröst

“Strålkastaren i Tonsalen riktas mot ensamhetens två ansikten. Efter att ha stått på scen tillsammans med andra i 18 år tar Elin Tisell ett efterlängtat steg och intar scenen – ensam.”
Förhandsreportage Södra Sidan

 
Frida Wänelöf

Lokaltidningen Södra Sidan

Elin Tisell‘s “Kontra alt” i regi av Daniel Rudholm: Den liknar inte mycket jag sett. Den är egen. Den är personlig. Den är stark. Själsligt naken och sårbar söker sig Elin igenom materialet. Med fysisk form-perfektion, utan att nånsin bli klyschig, än talandes, än sjungandes, än i rörelse som naglar min närvaro vid de små detaljerna, än med förlösande humor men som bär den smärtsamma undertonen av “det här går åt helvete”, överrumplar hon mig…. och rör upp bottensedimenten i min själ.
Den starka fysiska formen blir transparent, fransar i kanten och släpper fram aktörens själ…….

Alla som någon gång bottnat i ensamhetens värld, känt och stannat så länge den givits, upplevt “ensamhetens två ansikten”, “den valda och den ovalda”, känner igen sig i smärtan hon modigt delar med sig av.
Jävligt bra aktör på scenen.
Jävligt bra regi.”

 
Publikröst

Kontra alt

Foto Lena Mangematin

  • Kontra alt 01
  • Foto Lena Mangematin
  • Kontra alt 02
  • Kontra alt 03
  • Kontra alt 04
  • Kontra alt 05